Blog, Livsstil & Skønhed, Rejser & Oplevelser

De overraskende mange fordele ved at slumre i en hængekøje

mindfulness

Bare tanken om at spendere lidt tid i en hvilken som helst hængekøje virker allerede terapeutisk. Men prøv bare at vent til du befinder dig i hængekøjen. Intet kan nemlig sammenlignes med den følelse, at ligge i en meters penge fra jorden i en behagelig hængekøje. Og en af de bedste ting ved hængekøjer er naturligvis, at de stort set kan hænges op overalt – og på ganske kort tid. Når dette så er sagt, så er der faktisk en hel del andre fordele ved at sove i en hængekøje.

Din kropsposition er langt bedre i en hængekøje

En hel del søvneksperter sværger til hængekøjers gavnlige effekt på vores nattesøvn. Faktisk anbefaler mange af disse eksperter faktisk, at du udskifter din gamle madras med en hængekøje. Men hvordan kan dette nu være? Grunden til at din søvn markant forbedres med en hængekøje er faktisk sære simpel. Når du ligger i hængekøjen, så vil dit hovede helt automatisk befinde sig i en vinkel på et sted mellem ti til tredive procent – hvilket lige præcis er den anbefalede vinkel dit hoved bør have for at opnå den optimale søvnkvalitet. Hvis dette har vakt din nysgerrighed, så kan du med fordel besøge hjemmesiden https://hængekøje.dk/ og se deres fremragende udvalg.

hængekøjestol

Du falder hurtigere i søvn i en hængekøje

Kombinationen af den langt mere behagelige kropsposition og hængekøjens vuggen er desuden også den helt perfekte opskrift til at falde i søvn på rekordtid. Faktisk vil du opleve, at du falder i søvn væsentligt hurtigere end du gør i din almindelige seng. Der er nemlig noget fundamental menneskelig tryghed ved at falde i søvn med hængekøjens blide vuggen – man kan nemlig sagtens sige, at vi nærmest er forudprogrammeret til at sove hurtigere ved at blive vugget i søvn.

En hængekøje giver dig en bedre søvnkvalitet

Når du så først er faldet i søvn i din hængekøje, så vil du faktisk også opleve at din søvnkvalitet forbedres væsentligt. Hængekøjen vil nemlig give dig en langt dybere søvn, hvilket naturligvis også er ensbetydende med mere af den ufatteligt vigtige REM-søvn. Og en bedre søvn vil selvfølgelig også helt automatisk trække spor langt ind i dine vågne timer, og du vil føle dig langt mere oplagt som resultat heraf.

En hængekøje er et godt middel mod søvnproblemer

Den dybere søvn du får med en hængekøje kan faktisk også hjælpe dig til ikke at vågne op flere gange i løbet af en nat. Og dette er især velegnet til de mange folk, der lider af dette problem. Du sover nemlig ikke blot dybere i en hængekøje; du sover nemlig også betydeligt længere og uafbrudt.

En hængekøje og en god bog er fantastisk

Sidst men ikke mindst er der ikke meget, der slår en god bog i hængekøjen. Faktisk vil dette sidste punkt nok ikke komme som den store overraskelse for langt de fleste af os. En bog i hængekøjen med noget koldt at drikke er nemlig i mange folks hoveder selve essensen af sommerhygge.