Blog

Den moderne fremtid er uden kontanter – også i kantinen

De fleste af os kender den iver, der hersker, når vi valfarter ned til kantinen. Det være sig for eksempel på arbejdspladsen eller skolen. Vi er sultne efter flere timers hårdt arbejde, og vi trænger derfor til noget fornyet energi, der kan komme gennem den mad og drikke, vi skal indkøbe os i kantinen. Ofte har vi allerede dankortet eller mønterne klar, for vi ved lige præcis, hvad vi skal have, og derfor kan vi hurtigt komme videre med dagens gøremål, når frokosten fra kantinen er indtaget.

Find den rette betalingsløsning til din kantine

Dog er lige præcis denne del; med pengene der rasler i lommen, mens man skynder sig mod målet, ved at være en overstået æra – og faktisk er det sådan i mange dele af det moderne samfund. Det at have kontanter og sågar dankort på sig er noget, der langsomt forsvinder til fordel for en række andre elektroniske løsninger for betalinger.

Det ses for eksempel med muligheden for at betale via sin smartphone, sit smartwatch eller et rejsekort i den offentlige transport. Derfor er vi langsomt ved at vænne os af med de forskellige kontant-betalinger til fordel for de kontantløse alternativer som en betalingsløsning til din kantine

Betal via et madkort

Og det er også noget, der kommer til at ske i fremtiden med de mange kantiner rundt omkring i landet. Her er flere nemlig allerede begyndt at tage den kontantløse mulighed til sig med et system som for eksempel Buanco, som du kan finde mere information på en online side som; buanco.dk.

Her er der nemlig tale om et elektronisk system bygget op omkring en software, der sørger for, at alle brugere af en kantine får et madkort eller et kantinekort. Og det vil så udgøre metoden til betaling, hver gang der skal indkøbes et måltid mad.

Tank op eller træk i lønnen

Her er der tale om et smart system, der kan fungere på primært to forskellige måder. 

Enten kan du vælge, at dine medarbejdere skal indsætte penge på deres kantinekort via en webportal, hvorfor det vil have samme effekt som rejsekortet i den offentlige transport. Når beløbet er brugt, vil der blive behov for en tankning af flere penge. Men du kan også lade dine medarbejdere betale uden at se penge forsvinde ved at trække i lønnen i stedet for.

Her handler det for dig om at finde ud af, hvilken løsning der stemmer bedst overens med de behov, der måtte være på din arbejdsplads.

Den gode hygiejne

Og der er en lang række fordele ved et sådant kantinekort.

For det første er det hurtigere at komme gennem en madkø, fordi der ikke skal findes penge frem, for det andet er betalingen gjort lettere, og for det tredje spares der ressourcer på kantinefolk, der i stedet kan koncentrere sig om at yde en god kundeservice. Og så skal vi ikke glemme den gode hygiejne, der opretholdes, når der ikke er kontanter indblandet i en betaling.