Blog

Det perfekte plankebord

Plankeborde er kommet for at blive. Da de flotte borde blev introduceret i nyere tid, var der få varianter. Nu får du bordene i forskellige farver, typer træ og størrelser. Du kan få bordene til din sofa eller i spisestuen. Har du endnu ikke haft et plankebord, så følg med her og bliv inspireret til dit første eller helt nye bord af planker til dit hjem.

Et plankebord til netop dit hjem

Gør op med dig selv, om du skal have et nyt look i din spisestue, eller om du blot leder efter et nyt bord, der skal passe til resten af dit nuværende møblement. Hvis du søger en ny indretning, skal du tage udgangspunkt i hvilket farvetema, du ønsker at bringe ind i din stue eller spisestue. Når du har en idé af, hvordan du ønsker, at dit rum skal se ud, kan du blive inspireret til at finde et plankebord, der passer ind med resten.

Farvekombinationer

Farveteamet i rummet kan enten afhænge af den trætype og -farve, du vælger eller vice versa. Vælger du mørkegrønne farver til dit rum, passer et plankebord med mørkt træ rigtig fint ind. Få masser af lys i rummet på skænke, i hjørner og loftet, da det mørke tema giver et mørkt rum. Blåt farvetema kan kombineres med et bord i lyst træ. Det giver et køligt farvetema. Bryd de kolde farver med karrygule farver, de vil stå godt til det blå.

Plankebordets fantastiske sider

Et bord lavet med planker byder på mange gode egenskaber, hvilket ligger til grund for de manges valg af borde lavet af de skønne store planker til deres hjem.

  • Robust
  • Æstetisk
  • Personligt
  • Varme
  • Nye muligheder

Et bord lavet af træ har varme og æstetik over sig. De store planker gør bordet robust og er velegnet til børnefamilier. Uanset hvilken farve dit træbord har, giver bordet varme til rummet. Træet kan behandles med olie eller pudses helt ned og få et nyt udseende. Dit plankebord byder på uanede muligheder, og du kan have det i mange år, hvis du ønsker det.

Håndlavet eller fabrikeret

Nogle håndværkere vælger at bevare charmen i plankebordene og lave bordene i hånden. De borde koster lidt mere, fordi du betaler for de timer, der lægges i håndværket. Et håndlavet bord giver en historie til bordet. Det er et samtaleemne med dine gæster og et møbel, der har større affektionsværdi og kan gå i arv. Sørg for at have dokument på, at det er håndlavet, i tilfælde af at du ønsker at videresælge.

Planker og ben

Har du fundet et bord med lige nøjagtig den farve og type planker, du har ledt efter, men er du ikke fan af bordbenene? Fortvivl ikke, du kan købe plankerne for sig og finde de bordben, du finder mest passende efterfølgende. Tag en snak med forhandleren, da monteringen har noget at sige i forhold til stabiliteten i bordet, samt hvor benene skal fastmonteres på plankerne. Vær også opmærksom på højden af bordet, da plankerne er tykke og kan tage noget af pladsen til benene under bordet.