Blog

Få mineralsk olie af den højeste kvalitet

Mineral olie er et godt produkt til mange forskellige formål. Og når du har fundet ud af, hvad du skal bruge produktet til, så er du klar til at købe den helt rigtige mineral olie i den helt rigtige og høje kvalitet. Det bruges fx i industrien, men du kan også nemt bruge mineral olie til hjemmeopgaver. Her er det fx et godt smøremiddel til dine skærebrætter af træ. 

Hvad er mineral olie?

Mineral olie er i virkeligheden en slags biprodukt fra olieindustrien. Det er et slags biprodukt fra råolien, som hentes op fra undergrunden. Når råolien bliver behandlet, bliver den inddelt i forskellige grupper. Det, der kommer ud som mineral olie, er de mindstbearbejdede oliegrupper. Alt efter hvilke egenskaber olien har, bliver den så inddelt i forskellige typer af mineral olie. Her er der fx tale om mineralolie med paraffinbase, aromatisk og napththenisk mineral olie. 

Du kan finde mineral olie i forskellige væsker, der bruges til din bil. Fx er visse typer hydrauliske olier baseret på mineralsk olie. Andre er baseret på syntetisk olie. Og hvad er så forskellen på mineralsk olie og syntetisk olie? Syntetisk olie er fremstillet kemisk modsat mineral olie. Det er dog faktisk blevet tilladt at kalde de meget højt raffinerede mineral olier for syntetiske olier. Det er det blevet fordi, man er i stand til at raffinere olien i så høj en grad, at den mineralske olie faktisk kan yde det samme, som syntetiske olier. 

Mineral olie i kosmetikken

Mineralske olier er også at finde i mange kosmetikprodukter og hudplejeprodukter. Mineralske olier har nemlig nogle store kvaliteter, man kan drage fordel af i kosmetikkens verden. Det kan fx have en ekstremt fugtgivende funktion, som kan bidrage med en masse positive ting til din hud. Dette kræver dog, at olien er af højeste og reneste kvalitet, da den mineralske olie også kan have irritationseffekt på huden. Derfor kan du som forbruger med fordel holde øje med de enkelte produkters forskellige certificeringer. 

Du kan fx holde øje med, om et produkt er godkendt og certificeret af CNCP. Dette er den instans, der fører register over de forskellige hudplejeprodukter, der bliver solgt i EU. Hvis et produkt er godkendt af CNCP, så kan du være helt tryg ved produktet. Og du kan også være sikker på, at produktet hele tiden bliver testet og kontrolleret. 

Du skal selvfølgelig vælge produkter efter, hvilken hudtype du har. Men du behøver ikke være bange for, at mineral olie stopper dine porrer til eller er med til at skabe urenheden på huden. Dette er nemlig nogle af de myter, der har bredt sig omkring mineral olien i kosmetiske produkter. Men flere videnskabelige instanser har dog afvist dette pure. Du kan altså med ro i sindet sagtens blive ved med at bruge produkter af høj kvalitet, der indeholder mineralske olier. Der er ikke noget at være bekymret for i den sammenhæng.