Blog

Hvad skal du være, når du bliver stor?

arbejdsmiljøkoordinator

Mulighederne for at uddanne sig i Danmark er utroligt mange. Det er en kæmpe fordel for nogen, mens det låser andre fuldstændig. Det kan nemlig skabe en masse usikkerhed omkring, hvad du gerne vil være, når alle døre står åbne – og usikkerheden kan føre til, at du føler dig låst.

Hvis du står i en situation lige nu og ikke ved, hvad du gerne vil være, når du bliver voksen, så kan du måske finde lidt hjælp lige her.

Baser dit valg på dine interesser

Det er meget forskelligt hvilke interesser, vi har hver især. Dog er vores interesser et godt udgangspunkt for, hvad vi kan arbejde som. Hvis der er et eller andet, der siger dig noget – sport, kunst eller noget helt tredje – så undersøg dine muligheder for at arbejde indenfor dette område.

Tænk ud af boksen

Der er en lang række forskellige jobs, som du kan vælge at kaste dig ud i, når du har bestået din 9. klasse eksamen samt taget en uddannelse på gymnasialt niveau. Og der er faktisk utroligt mange stillinger, som du ikke engang er klar over, eksisterer. En af de stillinger er blandt andet en arbejdsmiljøkoordinator. Hvis det er tilfældet, så sidder du nok og tænker ”hvad er det?” og ”hvad går det job ud på?”. Og netop det kan du få svar på lige her.

Hvad er en arbejdsmiljøkoordinator?

En arbejdsmiljøkoordinator har faktisk et stort ansvar, og det kræver, at du gennemfører en uddannelse for at få jobbet. Når du har denne uddannelse, så bliver det dit job at koordinere alt fra den arbejdsmiljømæssige planlægning af de forskellige arbejder eller arbejdsfaser til at tilrettelægge samarbejdet mellem entreprenører.

Det er bygherrens job at sørge for, at der kommer en arbejdsmiljøkoordinator ud for at koordinere og tilrettelægge disse ting, og de skal gøre det, hvis de arbejder sammen med mere end én virksomhed og flere end 10 medarbejdere på én gang. Der er altså utroligt mange firmaer, der har brug for en arbejdsmiljøkoordinator til at varetage denne opgave – og alligevel er det ikke en stilling, der særligt ofte bliver talt om i skolen.

Hvis du endnu ikke ved, hvad du gerne vil være, når du bliver stor, så kan du altså med fordel tænke ud af boksen og prøve dig med noget, som de andre ikke har tænkt på.

Snake med en studievejleder

Afhængig af din alder, så er det ikke sikkert, at du har en studievejleder til rådighed. Når det begynder at være vigtigt for dig at vælge hvilken retning, du vil i, så vil der dog højst sandsynligt være det – og du kan med fordel benytte dig af det. Det er nemlig en stor hjælp at tale med nogen, der ved noget mere om emnet, men også en, der har snakket med utallige i samme situation som dig og derfor har fuld forståelse for din situation.