Blog

Kaffe er blevet populært hos ungdommen-Pas på kaffemaskinen, når du flytter ud

delonghi afkalkning

Kaffe er en drik med en lang og rig historie, der lader til at være begyndt i Etiopien for mange hundrede år siden. I 1500-tallet blev kaffen dog bragt til Europa af araberne, og derefter gik der ikke lang tid før den varme og energigivende drik vandt indpas i det kolde, mørke Danmark mod nord. Siden da er det blevet kutyme herhjemme at byde enhver gæst på en kop kaffe, og vi er da også et af de folkefærd, der drikker mest kaffe. 

Ungdommen elsker en god kop kaffe 

En overgang så det dog ud til, at den tendens skulle dø ud med den ældre generation, men statistikken tyder nu på, at den danske ungdom også har taget den varme drik til sig og drikker kaffe i stor stil. I disse måneder, hvor mange unge mennesker flytter hjemmefra på jagten efter arbejde eller uddannelse, må vi derfor også antage, at det er med kaffemaskinen under armen. Derfor følger der her en lille guide til den gode kaffe og ikke mindst til vedligehold af kaffemaskinen med en god flaske Delonghi afkalkning til kaffemaskinen

Er du en af de kaffeelskende unge danskere, der er flyttet hjemmefra, skal du nemlig være opmærksom på, at god kaffe ikke laver sig selv. Nu hvor du endelig er fri til at lave din egen kaffe, kan du frit eksperimentere med at fra bønnesorten til kraftigheden af din kaffe. Det kan jo være, at du opdager en forkærlighed for en helt anden type kaffe end den, du var tvangsindlagt til hjemme hos dine forældre. 

Husk at afkalke din kaffemaskine 

Efter tilpas mange kaffeforsøg eller hastige morgenkopper er det desuden vigtigt, at du afkalker din maskine. Kun sådan kan du fortsætte med at lave lækker kaffe, og så er det også essentielt for at forlænge levetiden på din kaffemaskine. Heldigvis er det ganske simpelt at afkalke en kaffemaskine, hvis bare man har et produkt som Delonghi afkalkning. Delonghi afkalkning er et afkalkningsprodukt lavet specifikt til kaffemaskiner, hvorfor du kan være sikker på, at det er hverken for kraftigt eller for svagt. Delonghi afkalkning er selvfølgelig specielt lavet til espressomaskiner fra Delonghi, men umiddelbart bør det også sagtens kunne bruges i mange andre typer kaffemaskine. 

Med en flaske Delonghi afkalkning i skabet kan du altså holde liv i maskinen og smag i kaffen i lang tid fremover, så længe du altså sørger for at bruge det med jævne mellemrum. Hvor ofte man bør afkalke afhænger selvfølgelig både af vandets hårdhed og hvor hyppigt du brygger kaffe. Hvis du afkalker hver 50. gang du brygger, er du dog som oftest på den sikre side.  

Hvis det bare er en genbrugsmodel du har med hjemmefra, kan det dog godt være, at afkalkning alene ikke kan holde liv i den. I så fald kan det være, at tiden er inde til en ny kaffemaskine.