Blog

Kornfri hundefoder til aktive hunde

Franks Bulldog

Man ser scenen for sig fra filmen Sund of Music, hvor Julie Andrews i startscenen kommer dansende og syngende i løb hen over den grønne bjergryg: I denne scene kunne man i fantasien erstatte Julie Andrews med en hund, der logrende og glad kommer løbende i høj fart hen over en nyslået græseng. Hvorfor? Fordi den har fået kornfri hundefoder.

Kornfri hundefoder: Autentisk ernæring

Kornfri hundefoder er stopfyldt med det, man ville kalde mere autentisk ernæring. Det består af dejligt kød og fisk såsom kylling, lam, havfisk og æg. Det er ikke forbeholdt de få, men er derimod til alle racer og størrelser. Hvis du er på udkig efter det helt rigtige kornfri hundefoder til din hund, kan du vælge mellem kornfri hundefoder til forskellige formål. Disse formål kommer an på den type hund du har samt hvilken form for aktivitet, den normalt udfører i dagligdagen. Her skal du spørge dig selv, om du har en familiehund eller en hund, der normalt håndterer hårde fysiske aktiviteter som jagt, konkurrencer eller sporinger. Lige meget hvilken type hund du har, og hvilken aktivitet, den udfører, kan du finde lige netop det kornfri hundefoder, der passer til disse formål og hundetyper.  

Glad hund med stabilt blodsukker 

Hvis vi lige vender tilbage til åbningsscenen med den logrende, glade og aktive hund, der løber afsted over græsengen i fuldt firspring, er der en ekstra gevinst at hente her via det kornfri hundefoder, der holder hundens blodsukker stabilt. Dette skyldes, at den får så autentisk en ernæring som muligt som kylling, fisk og lam, og dermed får den en ernæring, den har brug for. Det er her proteinerne i kødet og fisken, der giver hunden mange helbredsmæssige fordele.

Den naturlige ernæring  

Når hunden får en ernæringsrigtig kost, der tilmed er naturlig for den, skaber det et stabilt blodsukker hos den, og humøret bliver positivt påvirket af dette. Dette påvirker også dens generelle helbred. I takt med, at man ”serverer” kornfri hundefoder for hunden, sørger man samtidig for, at hundens spisevaner ligger tæt op ad de naturlige. Dette skaber både på den korte og den lange bane en sund, glad og energifyldt hund. Den kostsammensætning, der er i det kornfri hundefoder, er mere naturlig for hunden, hvilket har indvirkning på dens fysiske og psykiske helbred.  

Uden unødige tilsætningsstoffer

En sund hund i et sundt hundelegeme indbefatter også, at den spiser hundemad, der er uden unødige tilsætningsstoffer. Her er hundemaden lav-glykæmisk. Dette vil sige, at den består af kostfibre og en lav andel af sukker. Kombinationen af lavt sukkerindhold og en fiberrig kost af uforarbejdede fødevarer, er sundere for hunden. Den vil elske dig for, at du sørger for, at den ikke spiser unødige tilsætningsstoffer.  

Ernæringsrig kornfri hundefoder giver en glad hund

Har du en ung hund, der skal lære nye ting og trænes i dressur, agility eller sporingsopgaver, er det essentielt, at den er motiveret herfor og har god energi og dermed motivation for læringsprocessen. Når dens blodsukker er stabilt, er man også sikrere på en gladere hund, der lærer de ting, den skal. En win-win situation for både hund og hundeejer.