Blog

Sådan starter du din egen virksomhed

erhvervsadvokater

Sidder du med en god idé til en virksomhed? Du ved måske ikke helt, hvordan man går fra tegnebrættet til virkeligheden? Hør godt efter for her kommer et par gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

Kortlæg konceptet 

Først og fremmest skal du have skabt et overblik over din fremtidige virksomhed. Stil dig selv disse fem spørgsmål:

Hvad er virksomhedens formål?

Hvilken motivation har jeg for virksomheden?

Hvilken målgruppe vil virksomheden forsøge at ramme?

Hvordan ser jeg min virksomhed udvikle sig?

Hvilken hjælp skal jeg bruge for at nå i mål? 

Efter at have stillet dig selv disse spørgsmål bør du have skabt dig et billede af virksomhedens størrelse. Du ved nu hvad der skal til og hvilken hjælp du har brug for, inden du kan få din virksomhed op at køre. Skelettet er lagt og nu venter den praktiske del af virksomhedsskabelsen.  

Få styr på rettighederne med erhvervsadvokater

Du har nu målgruppen og konceptet på det rene. Så er det tid til at få styr på dine egne rettigheder og eventuelle medarbejdersrettigheder. Til det skal du have fat i en jurist med speciale i erhverv. Erhvervsadvokater kan hjælpe dig med at få styr på samarbejdsaftaler, medarbejderkontrakter, selskabsstiftelser og udarbejdelse af juridiske dokumenter. Du kan nemt finde information om erhvervsadvokater hos NEMSELSKAB, de er et online advokatfirma, der blandt andet specialisere sig i erhvervsjura. Der er mange lange tørre begreber, hvis du ikke er bekendt med juraen bag aftalerne, og her kan en erhvervsadvokat hjælpe dig. Når alt kommer til alt, kan det betale sig at søge hjælp fra en erhvervsadvokat til den juridiske del af at starte en virksomhed. I stedet for at rode rundt i papirerne kan du bruge tid på at udvikle din nye virksomhed.

erhvervsadvokater

Fastsæt økonomien

Det er ikke nok at have styr på konceptet og juraen, det er også vigtigt at have styr på økonomien. Derfor skal du have udarbejdet et budget, der indeholder både udgifter og indtægter. Her kan du med fordel kigge på andre virksomheder. Hvad tager de for deres tjenester og hvilke leverandører benytter de sig af? Hvilke alternativer er der til produktion og leverance? Denne markedsundersøgelse kan godt være noget af en kamel at sluge. Men bare rolig der også hjælp at hente her. Kontakt din bankrådgiver, de kan hjælpe dig med at ligge et realistisk budget for dig. Brug din familie og venner, der er i målgruppen som sparingspartnere til at tage de tunge valg. Google lignende virksomheder og se på deres koncepter, hvordan kan du skille ud fra dem?

Kort og godt

Uha, der er meget at forholde sig til når man starter en virksomhed. Husk på, at der er generelt set tre vigtige ting at forholde sig til. Udarbejd et koncept: her skal du have styr på formålet, motivationen, målgrupper, fremtidsudvikling og hvilken hjælp du vil få brug for. Søg juridisk hjælp: du behøver ikke at stå alene med alt det kringlede papir arbejde. Du kan nemt søge hjælp til dit selskab. Økonomien er i orden: fastsæt et realistisk budget med din bankrådgiver.