Blog, Rejser & Oplevelser

Ville jeg outsource IT driften?

outsourcing af it

Nu er det nok ikke så aktuelt for mig personligt. At skrive mine blogs og holde dem ved lige er ikke raketvidenskab. Og hvis min bærbare skulle lave numre, køber jeg bare en ny.  

Men hvis du har en lille eller mellemstor virksomhed, vil jeg råde dig til at gøre det hellere i dag end i morgen.

IT drift udvikler simpelthen så rasende hurtigt. Og om noget, så tager tempoet hele tiden til. Det lyder måske langt mere romantisk, at have sin egen IT mand eller IT afdeling. Indtil for få år siden kunne en dygtig IT blæksprutte sagtens klare det hele. Men sådan er det ikke længere.

På min gamle arbejdsplads var der en IT afdeling med 3 dygtige folk. De klarede det hele med bravade. De reparerede pc’erne, lagde netværkskabler, skiftede AP, og klarede datasikkerheden. De tog sig endda af alle de små IT support problemer som vi ansatte kom med. Som glemte adgangskoder, hvor man nu kunne finde denne formel til Excel og så videre.

Men det var for 10 år siden.

Nutidens IT drift er for specialister

Efterhånden er IT drift blevet en så kompleks affære at det ville kræve blæksprutter med ikke 8 men 80 arme. Tag bare den nye persondatabeskyttelseslov. Ja, den er så bøvlet som ordet er langt. Og de nye EU lovkrav er skrappe.

Reglerne gælder for alle, som har oplysninger om personer. Den gælder den lille lokale malermesters personalefortegnelse i Excel såvel som skattemyndighedernes oplysninger om alle danskeres skatteforhold.

Hver virksomhed eller institution skal nu have en datasikkerheds ansvarlig. Tidligere har det oftest været IT afdelingen der tog sig af dette. Men nu skal der være en decideret ansvarlig. Dens opgave er at sikre at alle regler bliver overholdt. Sker der et sikkerhedsbrud er det denne persons ansvar at indberette det til myndighederne.

Alene disse nye regler og opgaver kan knække ryggen på en traditionel IT afdeling. Eller sprænge budgettet. Nutidens IT drift og IT support kræver specialister, ikke blæksprutter.

it cloud

Her finder du IT support specialisterne

IT drift har altid udviklet sig stærkt. Men i dag er tempoet højere end nogensinde og samtidigt er IT driften blevet meget mere kompleks. Selv for en mindre virksomhed kræver det i dag ikke kun en eller to, men et helt team af specialister. De skal også konstant opdatere deres viden, bare for at holde trit med udviklingen. Så ja, tiden er simpelthen løbet fra DIY metoden.

Ok, lad os sige du har set lyset og besluttet dig for at outsource. Hvor finder du så de rigtige specialister?

Det er nemt nok. Der findes en masse udmærkede IT konsulent virksomheder. En af dem finder du her, på www.zwable.com/da. Det er topprofessionelle folk, med over 10 års erfaring. Jo, erfaring er stadig vigtigt.

Hvad så med den gamle IT afdeling?

Hvis du er bekymret over at skulle fyre dine gamle IT folk, lad være. Det er en af de nemmeste brancher for at finde et job. Det drejer sig om, at IT folk er nødt til at teame op for at møde nutidens of fremtidens udfordringer. I stedet for at have et par folk ude på en virksomhed, skal de omgruppere til større enheder, som eksterne konsulenter.