Blog, Livsstil & Skønhed, Rejser & Oplevelser

6 tips til en succesfuld børnefødselsdag

min venindes datter til børnefødselsdagen

For to uger siden hjalp jeg min veninde med at afholde en børnefødselsdag, hvor vi havde omkring 20 børn på besøg. Det var en fantastisk fødselsdagsdag og et vellykket arrangement, som vi selvfølgelig havde planlagt i god tid forude for den store dag. En børnefest kræver god planlægning, koordinering og ikke mindst overskud på dagen til at holde styr på 20 små terroriserende unger. Uden at overdrive må jeg også indrømme, at det var en hård dag med fart på, og hvis man ikke selv ønsker at afholde en børnefødselsdag, så kan det være en god idé at hente hjælp udefra. Her kan jeg anbefale Bornefest.dk, som bl.a. også tilbyder unik underholdning til børnefødselsdag.

I dette indlæg vil jeg dog dele 6 af mine bedste tips til, hvordan du kan afholde en succesfuld børnefødselsdag selv.

Husk at invitér i god tid

Børnefamilier har det med at være meget struktureret med planlægning af deres tid, og derfor vil de fleste gerne have en fødselsdagsinvitation i god tid. Når du sender en invitation ud i god tid, er der også større sandsynlig for at alle kammeraterne til dit barn kan deltage i din børnefødselsdag. Derudover er det en god idé at invitere til et afgrænset tidsrum, så forældrene ved hvornår deres barn skal hentes. Til min venindes datters børnefødselsdag blev hun 6 år, hvorfor vi estimerede med ca. 2½-3 timer, som er passende for et arrangement til børn i den alder. Husk på at nogle forældre gerne vil hænge ud ved afhentning – sørg derfor at medregne det i tidsrummet for begivenheden.

Gem skrøbelige og betydningsfulde ting væk

Der skal ikke meget til før ting går i stykker til en børnefødselsdag, og derfor er det vigtigt, at du husker og gemme skrøbelige og betydningsfulde ting. Spørg også gerne dit barn, om der er noget legetøj, som de andre børn ikke må lege med.

Få hjælp af venner og familie

Det kan være en stor mundfuld at have en hel børnehave eller klasse på besøg, fordi der typisk er mellem 20-30 børn. Derfor vil du helt sikkert få brug for hjælp, ligesom jeg hjalp min veninde med hendes børnefødselsdag. På den måde kan i fordele pligter som mad, oprydning og overvågning imellem hinanden. Derudover er det selvfølgelig super hyggeligt – så længe der er kaffe og kage til de hjælpende hænder.

forældre der drikker kaffe sammen til en børnefødselsdag

Husk at åbne gaverne

Der findes ingen børnefødselsdag uden gaver, og særligt fødselsdagsbarnet er forventningsfuld, men det gælder også de gæstende børn, som glæder sig til at se deres gave blive åbnet. Det er derfor en god idé at lave en gaveuddeling, hvor dit barn kan åbne gaverne foran alle de andre. Husk dog at gem gaverne væk efterfølgende, så de ikke bliver væk.

gaveuddeling til børnefødselsdag

Leg og underholdning

De fleste børn finder selv på noget at lave til en børnefødselsdag, da det altid er spændende at være på besøg hos et andet barn. Der er nyt legetøj, legepladser og lignende, men derfor kan det stadig være en god idé at have planlagt en leg eller to, som børnene kan være fælles om. Det kan f.eks. være snørebåndslegen, hvor det gælder om at spise et snørebånd hurtigst muligt uden at bruge hænderne.

Skal underholdningen være lidt udover det sædvanlige, så kan du selvfølgelig ty som før omtalte Bornefest.dk, hvor du kan bestille hoppeborg, tryllekunstnere og lignende til jeres børnefødselsdag.

Nem og hurtig mad

Der er ingen grund til at gøre det besværligt, fordi de fleste børn vil alligevel ikke vide om tingene er hjemmelavet eller ej. Til min venindes fødselsdag havde vi købt pølsehorn og kagemand hos bageren, som vi servicerede til børnefesten. Til dessert skal der selvfølgelig være en obligatorisk slikpose og måske sågar lidt is, hvis vejret tillader det.

pølsehorn