Blog, Indretning & Mode, Livsstil & Skønhed

Flotte gulvlamper til stuen

indretning i stuen

Belysning er et vigtigt element for enhver indretning, men det kan være svært at finde den helt rette lampe, eftersom der er mange andre faktorer der spiller ind. Størrelsen på rummet, det naturlige lysindfald og møbler er blandt nogle af de elementer, som afgør hvilken lampe er den rette for dig.

I dette indlæg vil jeg prøve at give mine bud på nogle flotte gulvlamper, som vil egne sig til de fleste stuer uanset stilart. Gulvlamper også kaldet standerlamper kan være en smuk dekorativ lampe, men kan så sandelig også tjene sin værnepligt med dens mange funktioner. En gulvlampe kan nemlig anvendes som både primær og sekundær lyskilde, hvorfor den er velegnet som både læselampe eller hovedbelysning til rummet.

Den æstetiske og smukke gulvlampe

Hvis du har en lille stue med lidt gulvplads, så bør du kigge efter en funktionel fremfor pyntende gulvlampe. En standerlampe kan stjæle meget af de tommerum på gulvet, hvis den blot anvendes som sekundær lyskilde. Hvis du derimod har en stor og rummelig stue, og derfor godt kan tillade dig at pynte med en æstetisk og smuk lampe, så er mulighederne endeløse. Jeg har herunder fundet en fantastisk lampe fra Flos, som gang på gang overrasker mig med deres stilrene design. Det genkendelige design går igen fra deres store serier, som dækker over både gulv-, bord-, loft- og væglamper. Glo-Ball er designet af Jasper Morrison, som er en af tidernes mest anerkender designer indenfor lamper.

Flos Glo-Ball F1 gulvlampen der er mundblæst i opaliseret glas, er virkelig smuk og ikke mindst unik. Designet med det opaliseret glas er med til at give en dejlig varm og behagelig belysning til rummet, hvorfor den er perfekt som sekundær belysning. Skal du bruge en læselampe henover sofaen, vil denne lampe være knap så god.

flos glo ball f1 gulvlampe

Den funktionelle standerlampe

Stuen er for de fleste et sted, hvor der hygges i de sene aftentimer over enten fjernsyn eller en god bog. Hvis du er en af de personer, som elsker at læse en god bog mens du flader ud på sofaen om aften, så er det nu du skal spidse ørene til. Jeg har nemlig fundet en virkelig flot designer gulvlampe, der er perfekt som læselampe samtidig med, at den er æstetisk og hengiven at se på. Her er tale om den alsidige og funktionelle standerlampe fra Lampe Gras. Lampe Gras N215 gulvlampen er med sit enkle og ikke mindst ergonomiske design en velegnet læselampe til stuen. Stilarten er meget minimalistisk og klassisk, hvorfor den passer ind i enhver form for indretning uanset møbler og rumopdeling. Lampen har justerbar længde og ikke mindst arme, hvilket betyder at du kan dreje på den efter behov. Derudover er den mat sorte standerlampe meget smuk på grund af de mange simple, men flotte detaljer.

Skal du bruge en læselampe, så kan jeg klart anbefale Lampe Gras N215 som ses herunder.

lampe gras n215 gulvlampe i mat sort