Blog, Indretning & Mode, Livsstil & Skønhed

Nye møbler til haven

agnes have

Sommeren er ved at banke på døren, og det kan i høj grad mærkes ved de lune forårs temperaturer, som vi har haft den sidste uges tid. Det har givet mig håb om, at vi går endnu en skøn sommer i møde i år. Derfor har jeg også været på udkig efter nogle nye møbler til min have, da holdbarhedsdatoen på de gamle havemøbler er ved at udløbe.

Havemøbler kan fås i mange forskellige materialer og farver, hvorfor det kan være svært at vælge. Jeg har heller ikke selv besluttet mig for om det skal være teaktræ, polyrattan eller granit, men i dette indlæg vil jeg vise nogle af de flotte havemøbler, som jeg har overvejet at købe.

Havemøbler i teaktræ

Jeg har altid haft en forkærlighed for teaktræ, da det minder mig om de gode tider i min mormors sommerhus, hvor havemøbler i teaktræ var fast inventar. Teaktræ kan være enormt smukt, og er et klassisk valg for de fleste danskere, men der er dog også en bagside af medaljen. Møbler lavet af teaktræ kræver utrolig meget vedligeholdelse, fordi det skal smøres og plejes flere gange om året med teaktræsolie.

Jeg har forelsket mig lidt i havemøbelsættet herunder, men har dog fortsat min tvivl, fordi jeg ikke orker alt vedligeholdelsesarbejdet der medfølger.

teaktræ havemøbelsæt til 4 personer

Nymoderne møbler i polyrattan

Havemøbler i polyrattan er blevet populært i disse tider, hvilket jeg godt kan forstå – der er nemlig ingen vedligeholdelse forbundet med dem. Derfor har jeg set mig lidt lun på et havemøbelsæt i sort polyrattan, hvor der er plads til 4 personer. Den sorte farve er lidt nymoderne, hvilket måske tager lidt af charmen kontra et sæt i teaktræ. Jeg må dog indrømme at havemøbelsættet er meget tillokkende udelukkende på grund af, at det er 100 % vedligeholdelsesfrit.

Du kan se havemøbelsættet i polyrattan herunder.

havemøbelsæt i polyrattan til 4 personer

Havemøbelsæt i granit

Allerede nu kan du måske godt gætte dig til, at jeg er gået lidt væk fra træsorterne, som kræver olie flere gange om året. Derfor er det sidste havemøbelsæt, som jeg har kigget på lavet af granit. Det er ikke 100 % granit, eftersom stabelstolene er lavet af polyrattan, men bordpladen er skåret af flot granit. Jeg synes dog godt sættet måske udstråler lidt for industriel eller offentlig institution agtigt, hvor det handler om at have nogle solide materialer, der ikke kan slides op. Det tager også en del af charmen, hvor jeg på nuværende tidspunkt hælder mest til havemøbelsættet, der er lavet af polyrattan.

Du kan se det fine havemøbelsæt i granit herunder.

havemøbelsæt lavet i granit til 6 personer