Blog, Inspiration, Livsstil & Skønhed, Rejser & Oplevelser

Sumisu vs. Onyx Cookware


Vi har arbejdet med Onyx Cookware derhjemme i nogen tid, hvilket vi har været glade for.
Men er fra venner og bekendte blevet mødt med Sumisu Fusion gryder og stegepander. Vi har haft flere snakke omkring de 2 produkter og derfor har jeg sat mig for at teste dem op mod hinanden.

Det meste brugte produkt hjemme hos os er stegepanden på 28 cm, så det er det produkt vi har valgt at teste.

Når jeg kigger ned på de to stegepander, så ligner det umiddelbart hinanden, men der sker hurtigt noget når jeg vender dem om.

Onyx har en helt almindelig bagside og Sumisu Fusion stegepanden er helt anderledes. Den har en belægning på bagsiden, som virker lækker. Måske det er fordi jeg ikke har oplevet sådan en bagside før – men nu må vi se om jeg imponeres.

Når jeg løfter stegepanderne op, så er Onyx tungere end Sumisu men hvad betyder det?

Indvendigt

Indvendig syner de 2 stegepander ens, men hvor Onyx kun tåler 260 grader i ovnen, tåler Sumisu 325 grader. Dermed må der jo være en forskel.

Hvis jeg arbejder med redskaber i stegepanderne, så synes jeg det er nemmere at komme rundt i panden ved Sumisu. Sumisu Fusion panden er mere rund, hvor Onyx er mere kantet.

Opvarmning og tilberedning

Jeg sætter begge stegepander på to ens kogeplader, tilfører lidt olie på hver, da vi skal stege et kyllingebryst på hver.

Begge stegepander varmer rigtig fint op, da synes jeg at Sumisu hurtigere kan stege rundt langs kanten. Så det lader til at den varmefordeler bedre.

Hverken håndtaget på Onyx eller på Sumisu stegepanden bliver varm, hvilket er lækkert. Begge pander slipper også kyllingebrystet, så der er ikke noget der brænder på.

Rengøring

Både stegepanden fra Onyx og fra Sumisu er meget nemmere at rengøre – INDVENDIGT! Blot lidt varmt vand og en børste, så fremstår begge stegepander flotte og som nye.

Her kommer vi så ind på bagsiden af de to stegepander.

På bagsiden af Onyx stegepanden er der metal, hvor jeg kan se at ting brænder fast. Det er ikke nemt at rengøre bagsiden.

Her kan jeg virkelig se og mærke en forskel, når jeg kommer over til Sumisu. Deres bagside er enormt nem at rengøre og stegepanden fremstår som ny hele vejen rundt.

Jeg føler derfor at jeg stiller en beskidt stegepande i min skuffe, når jeg kigger på min Onyx stegepande.

Prisen

Som jeg forstår det, så sælger både Sumisu og Onyx efter samme metode. De sælger kun online og de er eneste led mellem fabrik og os som kunder.

Når man fjerne alle andre led i kæden, så burde det også give bedre priser – eller som minimum bedre produkter til samme priser som i butikkerne.

Hvis jeg kigger i butikkerne, efter noget tilsvarende, så koster en stegepande hurtigt op mod 1000,- og med den kvalitet som både Onyx og Sumisu har, så mener jeg at man får markant mere for pengene hos de to.

Sammenligner man prisen hos Sumisu og Onyx, koster en stegepande henholdsvis:

Onyx Cookware Hybrid: 699,-

Sumisu Fusion: 595,-

Ud fra ovenstående, så vil jeg anbefale Sumisu Fusion produkterne ud fra følgende konklusion;

Sumisu Fusion stegepanden er nemmere at arbejde med ud fra, at den er lettere og formen på selve ”skålen” i stegepanden gør det nemmere at røre med ske, palet, piskeris eller lign.

Derudover har de bagsiden, som er meget nemmere at holde ren. Jeg har læst lidt på denne bagside, og hvad en ren bagside på gryder og pander betyder.

Fordelene ved Sumisu bagsiden er som følger:

  • Meget nem rengøring
  • Svære at brænde ting på
  • Bedre varmefordeling
  • Hurtigere opvarmning
  • Fornemmelsen af at have en ny stegepande hele tiden

Se Sumisu produkterne her: www.sumisu.dk