Indretning & Mode, Livsstil & Skønhed

Lad din kanin komme i et kaninbur udendørs

kanin i kaninbur udendørs

Når man har et dejligt kæledyr som en eller flere kaniner, er der al mulig grund til at give den/dem de bedste betingelser for deres kaninliv. Her kan du med fordel anskaffe dig et kaninbur udendørs, der giver de bedste og mest naturlige rammer for din kanins/kaniners udeliv i foråret og om sommeren.

Kaniner i deres rette element

Selvom det kan være rigtig hyggeligt at have sin kanin indendørs, for eksempel på børnenes værelse, er der god grund til at købe et kaninbur til den, så den kan være udenfor i foråret og sommeren. På denne måde er den mere i sit rette element i naturen, sådan som den ellers ville have været, hvis den var på ”fri fod”.

Vilde kaniner er jo vant til at løbe hen over marker, og være udenfor døgnet rundt, og derfor giver du din kanin de optimale vilkår ved at lade den bruge et kaninbur udendørs.

Udstyr til kaninburet

Når kaninerne er sat på græs i det udendørs kaninbur, kan man nemt gøre det rigtigt godt for kaninerne ved at sætte gode drikkeflasker op på siderne af buret samt rummelige spiseskåle inde i buret.

På denne måde har de både græs at spise samt ekstra kraftfoder i skålen og vand i flasken. Sørg blot for at skifte foderskål og drikkeflaske mindst en gang om dagen, så der altid er friskt vand og mad til kaninerne.

Indret kaninburet lidt huleagtigt

Kaniner er fra naturens hånd ”hule-dyr” idet de er vant til at grave huler som være – og gemmesteder som beskyttelse mod de dyr, der gerne vil spise dem. Det kan være en ræv, en mår eller en rovfugl.

Her er de i sikkerhed, og de har derfor et naturligt instinkt i forhold til at grave og bo i huler. Denne stemning kan man godt forsøge at genskabe i selve kaninburet. Man kan bygge nogle jordvolde inde i buret, som kaninerne selv kan grave i og dermed skabe deres egne trygge huler. Læg også gerne noget halm derind.  

kaniner i udendørs kaninbur

Besøg kaninerne jævnligt

Selvom kaninerne sikkert hygger sig gevaldigt i deres kaninbur, er de også altid glade for, at man tager dem op af buret og måske i en sele, så de kan gå frit på græsset. Her kan de føle sig endnu mere frie, og springe og hoppe rundt, som det er deres natur.

Bagefter kan man altid forkæle dem med en ekstra gulerod eller friskplukkede mælkebøtter.

Få en kaninfamilie

Sætter man en hankanin og en hunkanin sammen i det udendørs kaninbur kan man være heldig, at der ”pludselig” er kaninunger. Det vil være en sjov familieforøgelse, som børnene sikkert også vil synes om.

Her kan I løbende følge med i de små, nuttede kaninungers udvikling. Hvis de bliver født i foråret eller om sommeren er det ekstra ideelt, at de kan være udendørs, så de har deres første tid i naturlige omgivelser.

Hvis I beslutter jer for at sælge dem videre til gode familier, kan de også erhverve sig et udendørs kaninbur til dem.

Dog skal I være opmærksomme på, at kaniner formerer sig meget og hurtigt – så pas på det ikke kommer ud af kontrol.