Blog

Overvejer du at læse til sygeplejerske? Prøv praktik i udlandet som start

praktik udlandet

Hvis du overvejer at læse til sygeplejerske, så kan det være, at du godt kunne tænke dig at få en smagsprøve på, hvordan arbejdet kommet til at være. Hvis du også er typen, der er vild med at prøve nye oplevelser, så kan det være, at praktik i udlandet inden for dette område. 

Styrk din viden på den fedeste måde 

I et praktikophold i udlandet kan du lære mere om, hvordan det er at arbejde med folk, der er syge. Du kan lære af folk, der allerede er i faget, hvilket er den bedste måde at lære på. Du kan altså få mere sundhedsfaglig viden med et praktikophold i udlandet. 

Tag afsted med Try Medics 

Du kan med fordel vælge at tage med et program, så du ved, at der er styr på det hele. Så kommer du også til at møde andre, der er en del af programmet. Du kan se mere på www.trymedics.dk/ allerede i dag. Måske du finder ud af, at det faktisk lige er noget for dig? 

Hvordan er programmet? 

I Try Medics sygepleje-program arbejder du sammen med det sundhedsfaglige personale, der sætter dig ind i, hvordan det hele foregår. Det kan være en spændende smagsprøve på det job, som du ender op med. Du får en mentor, som du arbejdere sammen med på en daglig basis, hvilket kan være med til at skabe mere tryghed. Du kan altid stille spørgsmål til din mentor, som hjælper dig med at lære en masse om sygeplejerskefaget.  

Observationspraktik skal ikke undervurderes 

Du kommer til at være i en form for observationspraktik, hvilket betyder, at du ikke selv kommer til at udføre de konkrete opgaver, men du lærer alligevel first-hand, hvordan tingene gøres, så du får en stor viden på området. 

Hvad er arbejdstiderne? 

Når man er i sygeplejerske-ophold, så vil man typisk have en dag fra 07:30-12 på hospitalet. Der er altså derfor masser af muligheder for også at komme ud og opleve alle de ting, landet du er i, byder på. Der er masser af forskellige lande at vælge mellem, og hvis du gerne vil prøve at være i et land, der er meget anderledes end Danmark, så kan du f.eks. vælge en destination som Uganda eller Zanzibar. 

Godt for kvote 2 

Hvis du drømmer om at blive sygeplejerske, men du ikke har gode nok karakterer, så kan det være, at du skal søge ind på kvote to. Her kigges der på, hvad du har af erfaringer, der giver dig adgang til studiet. Her kan praktik i udlandet være super godt at have på sit CV – og så får du endda en oplevelse med i baggagen!  

Skal du i praktik i udlandet? 

Praktik i udlandet kan altså give dig masser af erfaring og oplevelser, som du aldrig kommer til at glemme. Det kan altså både være en fordel for dig i forhold til sjove og kulturelle oplevelser, men det kan også være et vigtigt led i vejen mod dit drømmejob.