Indretning & Mode

Sådan holder du orden i børneværelset

legetøjskiste

Har du mindre børn, så kender du til at have legetøj liggende rundt omkring i hele huset. Du ved, hvordan børneværelset ser ud, når de små har været i gang. Legetøj på hele gulvet og på alle andre vandrette overflader.

Med børn i huset har du brug for nogle gode opbevaringsløsninger. Der skal være noget plads, hvor legetøjet kan blive gemt væk, når det ikke er i brug.

Der er mange løsninger og opbevaringsmuligheder. Du kan have noget i stuen, hvis dine børn ofte leger der. Men det er også vigtigt at have nogle løsninger på børneværelset.

Legetøjskiste

En af de gode mulige opbevaringsløsninger til børneværelset er en legetøjskiste. En hel kiste kun til legetøj. Står den på børneværelset, kan børnene selv putte deres legetøj i den og selv finde det frem, de vil lege med.

En legetøjskiste er en god løsning, fordi der er meget plads i sådan en. Der kan være meget legetøj. Der kan også være lidt større stykker legetøj, fordi en legetøjskiste gerne har en vis størrelse.

Dine børns legetøjskiste kan passe ind i børneværelset og være udsmykket med deres yndlingsfigur. Den kan også være mere neutral, så den kan følge dem i nogle flere år og senere blive en kiste til andre ting.

En legetøjskiste kan have flere funktioner. Når den er lukket, kan den fungere som bord. Klatreglade børn kan også kravle op på en legetøjskiste og lege, at den er et piratskib.

legetøjskiste

Legetøjsskab

Et helt almindeligt skab på børneværelset kan også være en god løsning. Der er meget plads i et skab, ligesom der er i en legetøjskiste. Der kan altså være plads til meget legetøj på én gang.

På nogle værelser er der indbyggede skabe, og dem kan I bare udråbe til legetøjsskabe. Ellers kan du finde et fint skab, som passer ind på børneværelset.

Et legetøjsskab har ikke mange andre funktioner i modsætning til en legetøjskiste. Så skal skabet være tomt. Når det ikke er fyldt med legetøj kan det nemlig bruges til en gemmeleg.

Andre løsninger

Der findes mange andre smarte løsninger til opbevaring af legetøj. Nogle af dem har meget plads. Andre kan ikke rumme så meget legetøj, men fylder til gengæld heller ikke så meget.

Du må overveje, hvad der er plads til på børneværelset, og hvad I alle vil foretrække.

Det kan være smart at finde en opbevaringsløsning, som børnene selv kan betjene.

Giv dine børn gode vaner

Når børnene selv kan åbne og lukke, så kan de selv finde frem og rydde op. En legetøjskiste er fx ikke så høj, så den kan børn selv åbne. Det kan være sværere at nå et håndtag på en skabsdør. Sørg for, at dine børn lærer at bruge opbevaringsløsningerne. Lær dem også, at de skal rydde deres ting op, når de er færdige med dem. Gør det til en vane for dem. Ikke på en kedelig måde, men gør det til en sidste del af legen. Når de kan selv, og de også gør det selv, går det hele meget nemmere.