Blog

Se verden og gør en forskel på én og samme tid 

praktik i udlandet

Drømmer du om at få oplevelser for livet og samtidig også gøre en aktiv forskel for mennesker? Ønsker du at stifte bekendtskab med en verden, der på ingen måder minder om den, vi kender hjemmefra. Så er udlandspraktik formentligt noget for dig! Du kan se og læse meget mere om dine muligheder på følgende link: https://trymedics.dk/praktik/, eller fortsætter videre i teksten. 

Hvilken form for praktik er der tale om? 

Tager du i praktik i udlandet med organisationen der har fokus på sundhed, vil du typisk komme i praktik på et sygehus eller en sundhedsklinik. Disse former for organisationer beskæftiger sig netop med sundhedsfremmende tiltag udenfor de danske grænser.  

Kan man tage i praktik i udlandet, inden man har en sundhedsfaglig uddannelse? 

De fleste tror, at de udelukkende kan komme i praktik, når de enten er under uddannelse, eller når de er færdiguddannet. Dog er dette ikke tilfældet. Du skal blot være fyldt 18 år og have færdiggjort en ungdomsuddannelse. Dette er dermed den perfekte beskæftigelse i dit sabbatår. Her høster du også gode points til en kvote 2 ansøgning, hvis du eksempelvis ønsker at gå i enten sygeplejerskeretningen eller uddanne dig som læge. Alt sundhedsfagligt har her stor relevans – for ikke også at nævne alle de fag, der yder omsorg for andre.  

Kan man også komme i udenlandspraktik under sin uddannelse? 

Alle sundhedsfaglige uddannelser i Danmark har indført obligatoriske perioder med praktik. Det skyldes, at du på skolebænken lærer alt det teoretiske, men at den praktiske viden er mindst lige så vigtig for at blive dygtig. Når du uddanner dig, kan du derfor sagtens komme i praktik i udlandet.  

Afhængigt af hvilken uddannelsesinstitution, du går på, vil det variere hvornår på uddannelsen, du kan komme afsted. Det er derfor en fordel at undersøge sine muligheder og på hvilke semestre, at   en udlandspraktik kan lade sig gøre. 

Hvorfor vælge at tage i praktik i udlandet? 

Der findes mange gode grunde til at vælge at tage i praktik i udlandet. Det kan være både lærerigt og givende at se forholdene andre steder. Eksempelvis i de lande der er væsentligt fattigere end Danmark. Her vil man opleve en både alternativ og anderledes måde at gøre tingene på. Her er ikke samme ressourcer og faciliteter til stede, og man vil dermed blive en aktiv del af løsningerne, for at få alle ender til at mødes. 

Ligeledes vil man møde store kulturelle forskelle og opleve fattigdom. Dermed kan man som praktikant i udlandet bidrage til at gøre en aktiv og stor forskel for den lokale befolkning. Du kan bidrage til at yde den fornødne sundhedshjælp, de har så hårdt brug for.  

Når du er i praktik på eksempelvis et hospital, får du også indflydelse og ansvar – som selvfølgelig passer til det sted, du er i livet og i din uddannelse. Er du eksempelvis afsted, inden du har påbegyndt en relevant uddannelse, vil din rolle langt hen ad vejen være mere observerende, hvorimod du som både studerende og færdiguddannet bidrager aktivt. Dog kan du – uanset hvem du er – bidrage med omsorg og skabe et trygt miljø for de patienter, du har i din nærhed.