Blog, Livsstil & Skønhed, Rejser & Oplevelser

Underhold dine kæledyr med aktivitetslegetøj til hunde og katte

hundelegetøj

Det fleste kæledyrsejere ved godt, at deres kæledyr har brug for fysisk motion for at holde sig sunde og raske. Der er dog nogle ejere, som ikke er klar over, at deres kæledyr også har brug for mental træning, førend de kan trives og være tilpasse i hjemmet og med familien.

Det kan dog godt være svært at finde på måder, hvorpå man kan træne sit kæledyr mentalt, hvis man ikke er vant til at tænke over dette. Der findes dog heldigvis en nem løsning; du kan nemlig købe aktivitetslegetøj til både hunde og katte. Hvis du vil forkæle dine kæledyr, så kan du finde aktivitetslegetøj til hunde og katte her.

Hvad er aktivitetslegetøj til hunde og katte

Aktivitetslegetøj kan fås i alverdens udformninger, farver og størrelser. De fleste modeller har dog det til føles, at de er udformet til, at dit kæledyr skal bruge sin intellekt og snarrådighed til at få en godbid ud af legetøjet. Dit kæledyrs motivation til at lege med aktivitetslegetøjet bliver altså skabt af lysten til at få en godbid.

Aktivitetslegetøj til hunde og katte fås som tidligere nævnt i mange forskellige størrelser, så de behøver ikke fylde særlig meget i dit hjem. De mindste udgaver kan f.eks. være i form af en lille bold, som dit kæledyr så skal rulle rundt for at få en godbid ud af den.

Det er dog en god ide at have flere forskellige slags aktivitetslegetøj til hunde og katte, sådan at dit kæledyr har noget forskelligt legetøj at variere i mellem.

hund med badebold

Derfor er det vigtigt at aktivere dit kæledyr mentalt

Hvis du ønsker, at dit kæledyr skal være afbalanceret, trives og være glad, så er det nødvendigt at stimulere kæledyret mentalt. Hvis ikke dit kæledyr får lov til at bruge sin evne til at tænke og undersøge nye ting, så vil det komme til at kede sig og dermed komme til at bruge sin energi på uhensigtsmæssige måder, som f.eks. ved at bide i sko eller at vælte ting ned fra hylder.

Hvis du altså ikke formår at aktivere dit kæledyr nok, så vil du muligvis komme til at opleve problemer med det i længden.

Brug aktivitetslegetøjet når du ikke er hjemme

Hvis dit kæledyr har tendens til at ødelægge ting, når du ikke er hjemme, så kan du vælge at gemme legetøjet og så først give dit kæledyr det, lige inden du går ud ad døren. På denne måde har dit kæledyr noget at bruge sin energi på, imens det er alene hjemme.

Der findes aktivitetslegetøj af forskellige sværhedsgrader, så i takt med at dit kæledyr bliver bedre og bedre til at regne ud, hvordan de får godbidden ud af de forskellige stykker legetøj, så kan du købe nogle sværere opgaver til dem.

På denne måde sørger du for hele tiden at holde dit kæledyrs evne til at tænke og problemløse ved lige, samtidig med at den har det sjovt. Det kan dog også være ganske underholdende for dig som ejeren at se dit kæledyr prøve at gennemskue et nyt stykke legetøj.