Blog

Har du nogensinde drømt om at have dit eget fadølsanlæg?

pygmy 20

Det lyder måske som et hypotetisk spørgsmål, for selvfølgelig har du det, eller i hvert fald tænkt på det. Og det er slet ikke så mærkeligt, det er der mange der har, og hvorfor ikke have sit eget fadølsanlæg, både til hverdag og til fest. 

Det smarte ved fadølsanlægget Pygmy 20, det er at det både er let i vægt, effektivt i brug, og nemt at håndtere og sætte op, og du kan bringe det med overalt, i og med at det kun vejer 15,2 kilo, og ikke måler mere end 17 cm x 28 cm x 32 cm, så det passer lige ind i både bilen, båden og sommerhuset, og endda også lejligheden. 

Men det stopper ikke der, for du skal faktisk ikke som med de fleste andre anlæg have en flaske CO2 med som drivmiddel, for anlægget indeholder en luftkompressor, som træder i stedet for gassen som drivmiddel. 

Vælg blot den rette fadkobling, og du er hurtigt i gang 

Det eneste du skal tage stilling til, det er hvilket øl du gerne vil servere, og hvilke fade det kommer i, og så vælge den kobling der passer til, hvorefter du blot monterer den når fadet kommer. 

Imponerende nok kan anlægget køle og servere 20 liter øl i timen, det svarer til to almindelige kasser øl, eller 60 håndbajere pr. time, så du kommer ikke til at gå tør, men mindre du har inviteret usigeligt mange gæster. 

Men husk at et glas koldt øl ikke må serveres af plasticglas eller papkrus, det smadrer både smag og kulsyrens indvirkning på øllet, vælg i stedet den trofaste glas-variant, og så kan du så vælge at servere i høje ølkrus hvis det er det. 

Når det er sagt, så er det væsentligt nemmere at have et fadølsanlæg stående til festen, end det er at skulle håndtere alle de flasker og dåser, for ikke at tale om panten der skal leveres tilbage efterfølgende. 

Et par gode råd til efter festen 

Hvis du kan magte opgaven, så er det en rigtig god idé at køre noget vand gennem anlægget når aftenen er ovre, for at få det skyllet igennem og få urenhederne ud af det. 

Herefter skal du gerne rense anlægget med en dertil indrettet rensevæske, det er muligt at få et 5-liters rensesæt der består af rensevæske og en rensedunk, hvor du fylder dunken med varmt vand og rensemiddel og kobles til anlægget som en almindelig fustage, og derpå tapper du så væsken kommer igennem systemet indtil der ikke kommer flere ølrester ud. 

Derefter skal væsken have lov at virke i 10 minutter sådan så alt kommer med ud, når du tapper resten af væsken ud af hanen. 

Hvis systemet ikke bliver helt rent ved den omgang, så må du gentage renseprocessen, indtil du er sikker på at systemet er helt rent. 

Rens altid anlægget før første gang det tages i brug, ligeledes bør det renses hvis det har stået ubrugt i en periode, og selv ved regelmæssig brug bør du rense det mindst hver 3. uge, så hav endelig masser af rensemiddel klar.