Blog, Livsstil & Skønhed, Rejser & Oplevelser

Stressbehandling hjalp mig videre

mindfulness

Det er nok de færreste der ved, at jeg har været igennem professionel stressbehandling hos Stresslæge det sidste halve år, men det skyldes, at jeg i en længere periode har måtte bukke under for stress. Hele 2018 har været et forfærdeligt år for mig både på hjemmefronten, men også på arbejdet, hvor arbejdsbyrden har været kolossal. Stress i sig selv er ikke en selvstændig diagnose, men blot et begreb, som dækker over en psykisk belastning. En belastning som forårsager, at ens velbefindende bliver truet på grund af, at vores omgivelser samt egne krav og forventninger overstiger de ressourcer, som vi har til rådighed.

Mit velbefindende måtte bukke under, eftersom jeg lagde et for stort pres på mig selv, som jeg ikke kunne udleve, hvilket endte med at give mig en langvarig tilstand af stress. Mit stress var primært forbundet med arbejdspres og konflikter på arbejdspladsen, som gjorde at min krop begyndte at reagere med fysiologisk stressrespons. Over tid blev min krop derfor udmattet og jeg begyndte at opleve stresssymptomer såsom trykken for brystet, problemer med fordøjelse og samtidig fik jeg psykiske symptomer herunder en mild form for angst samt skam over mig selv. Hele min hverdag faldt sammen, hvilket fik mig til at søge hjælp til behandling af stress hos Stresslæge. En beslutning som jeg er evigt taknemmelig for.

25 % af danskere har stress

Efter at havde nået erkendelsen af at være blevet stressramt, begyndte jeg selvfølgelig at Google alt omkring stress. Her læste jeg omkring den seneste undersøgelse fra sundhedsstyrelsen, hvor jeg faldt over disse vilde statistikker:

  • Hver dag oplever 430.000 danskere symptomer på alvorlig stress (ca. 25 % af alle danskere)
  • Hver år skyldes 30.000 hospitalsindlæggelser stress
  • Hvert år tilkendes 3.000 danskere førtidspension pga. stress
  • Hver år mister 20 % af de stress-syge deres job, på trods af deres arbejdsplads har en stresspolitik

Det er ret skræmmende, når man tænker på vi har så meget information tilgængelig. Men stressen ramte trods alt også mig så hårdt, at jeg måtte søge stressbehandling – så det burde måske ikke være nogen overraskelse alligevel.

stressramt

Stressforløb der virkede

I sammenhæng med min søgen på Google faldt jeg også over stresslæge.dk, hvor Trine Rønnov står bag. Hun er praktiserende læge og har over 15+ års erfaring med stressbehandling og stresshåndtering. Hun har gennem tiderne udviklet et skræddersyet stressforløb til dem, som tidligere har været stresset og ønsker at blive fri for stress – én gang for alle. Hendes stressbehandlingsforløb hedder AMSI ® (Aldrig mere stress igen), som jeg tilmeldte mig efter en afklarende personlige samtale med hende.

Forløbet tog ca. 6 måneder og var delt op i 6 forskellige moduler, som sikrer en grundig behandling af stress, uanset om der er tale om kortvarig eller langvarig stress. Allerede under stressforløbet kunne jeg mærke, at jeg begyndte at få livet tilbage. Jeg fik fornyet energi, overskud og ikke mindst glæden tilbage i hverdagen.

Lige siden jeg blev færdig, har jeg kunne mærke, at jeg har fået livsgnisten tilbage, og jeg har nu givet mig selv tiden til at kunne være nærværende med både familie og venner, som førhen har været negligeret.

Hvis du sidder med en følelse af at være stresset, så kan jeg klart anbefale at tage en afklarende og ikke mindst uforpligtende samtale med Stresslæge. Afhængig af hvor stresset du er, kan en samtale være nok i sig selv.